12.02.2012

Informativci

Objavljeno v Lajf. avtor fluroscentnazelva

V petek in soboto so bili informativci  na srednjih šolah in fakultetah. Na naši šoli so se pripravljali že cel teden prej. Profesorica za slovenščino je šizila po šoli1 moški kolektiv iz naše zbornice je s prekrižanimi rokami stal in nadzoroval nas dijake, beri delovno živino, ki smo nosili oder, ki smo ga kasneje morali tudi postaviti. Lahko bi rekel, da je bila to prava burleska. Skorajda bi pristal na Apaurinih, ko sem sredi kričanja, napotkov, ukazov, dvignjenih sredincev in švica zmedeno gledal ter hotel ugotoviti čemu toliko živčnosti.

Konec tedna sem končno ugotovil o čem se gre. Šola za svoje delovanje potrebuje vpis novih dijakov, zato je treba za informativne dneve šolo čimbolj2 spremeniti in izboljšati. Po informativcih je lahko šola spet kot je ponavadi, polna polomljenih klopi, popisanih sten, profesorjev, ki se ne znajo nasmehniti, ampak za predstavitev šole bo pa vse kot na dvoru. Ipadi za voditelje, ogromen oder, čudovita razstava, vsi profesorji se bodo smejali kot da bi dobili 14. plačo, nastopil bo zvezdnik na naši šoli….

Agggghh… tole me tako jezi. Seveda, zavedimo čimveč osnovnošolcev, naj si mislijo kako krasno je… Preusmerimo njihovo pozornost iz pomanjkljivosti, zameglimo jim pogled s bliščem.

Spomnim se svojega prvega šolskega dne3, ko sem vstopil na šolo in ugotovil, da je popolnoma drugačna kot na informativcih in bil razočaran. Pozneje sem ugotovil, da tudi pouk ni tako zanimiv, kot so prisegali. In res ne vem zakaj še vedno vztrajam na tej butasti šoli, ki me prav nič ne veseli. In pri vsaki generaciji se najde nekaj meni podobnih.

No, ampak želel sem pisati, da sem tudi jaz šel na informativce. Sicer bolj ali manj zato, da ssem splinil iz tega zakotnega Maribora, ampak tudi zato ker bom drugo leto prezaposlen s maturo, da bi se še odločal kam se bom vpisal.

Šel sem pogledat na Fakulteto za socialno delo. Preprosta, malo razvlečena predstavitev… in to je to… čisto preprosto ampak vseeno smo dobili vse potrebne informacije. Mislim, da je ta faks moje parkirno mesto. Upam samo, da me bodo sprejeli. Ampak to je spet druga zgodba…

V vsakem primeru pa… I WILL SURVIVE

YouTube slika preogleda
  1. “nič ni vredu, tistih, ki bo morali biti tukaj jih ni, meni se bo zmešalo!” []
  2. če ne kar v celoti []
  3. leta gospodovega []
  • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !